Een webshop beginnen in de coronaperiode

04 januari 2021

Sinds maandag 14 december is het hoge woord eruit. Ook de niet-noodzakelijke winkels moeten de deuren voor vijf weken sluiten. Ze volgen de horeca op die al maanden in een lockdown zitten. Zij zijn bij de eerste lockdown creatief geweest en brengen op elke mogelijke wijze hun gerechten aan de man. Voor de retail rest nu hetzelfde als voor de horeca; je moet verkopen via andere kanalen. Massaal zien we de verkoopcijfers van webshop aankopen omhoog vliegen. Post NL en andere vervoerders komen mensen en tijd tekort om alle pakketjes te bezorgen. Maar jij als ondernemer hebt geen webshop. Je handen gaan door de haren en je vraagt je af hoe jij in hemelsnaam van je voorraad af komt. Kan een webshop (webwinkel) dan uitkomst bieden?

Waar moet je op letten als je een webshop wil starten?

Voor ons als kassaleverancier is het belangrijk dat je een webshop neemt die op een bepaald platform is gemaakt. Een platform waarmee je, wanneer de wens er is, eenvoudig kan koppelen aan je kassasysteem. Er zijn al de nodige koppelingen beschikbaar voor specifieke platformen en wanneer jij als ondernemer een webshop of webwinkel hebt waar geen koppeling voor is, dan ben je min of meer het wiel opnieuw aan het uitvinden. Platformen waar al een koppeling voor beschikbaar is zijn: WordPress (Woocommerce), Shopify, Magento en Prestashop. Er zijn nog meerdere platformen, echter de vraag daarna is nihil. Maar wees gerust als je deze woorden leest. Jij hoeft niet zelf te bepalen welke keuze platform en kassa koppeling je het beste op basis van je wensen moet gaan maken. Een webshopbouwer kan je hierin perfect adviseren.

Wat moet je niet doen?

Als je op basis van een (CMS) platform een webshop laat maken ben je professioneel bezig. Je kan alles naar eigen smaak laten ontwerpen en er zijn meerdere templates beschikbaar. Maar veel ondernemers gaan Googelen en zien partijen zoals Strato. Voor een leuk starttarief ben je snel in de lucht, maar Strato koppelt zicht NOOIT aan kassasystemen. Met andere woorden: je mag je producten zowel in de backoffice aanmaken en ook nog op de webshop. Ook voorraad en orders zullen niet synchroon lopen. In deze tijd van de Corona lockdown heb je misschien tijd om dit te doen, maar zodra jouw fysieke winkel weer open kom je handen en tijd tekort.

Webshop starten dan maar?

Neem vooral contact met ons op. Wij kunnen je adviseren over de werking van de webshopmodule. Ook hebben wij de nodige contacten voor een goede webshopbouwer en koppelaar (API plugin beheer) die ons systeem door en door kent.