Janssens Kassasystemen

QR en Online Bestellen in de Horeca

De meningen over QR-bestellen in de horeca zijn verdeeld. Voor sommige ondernemers is het een zegen, terwijl anderen het juist als ongastvrij beschouwen. Gezien het huidige personeelstekort, waardoor horecazaken soms dagenlang moeten sluiten, willen we graag de voordelen van QR-bestellen belichten. Sinds de coronapandemie is QR-bestellen in populariteit toegenomen. Het is een efficiënte manier om contactloos te bestellen, wat handig was tijdens social distancing. Maar voor sommigen kan het minder persoonlijk lijken. Toch zien veel gasten het juist als een voordeel, omdat ze kunnen bestellen wanneer het hen uitkomt. Bovendien helpt het personeel om de werkdruk te verminderen, omdat gasten zelf hun wensen en eventuele allergieën kunnen aangeven. Wil je het persoonlijke contact behouden? Maak dan een praatje wanneer je de bestelling brengt, of zorg ervoor dat gasten persoonlijk moeten afrekenen. Zo kun je nog steeds een verbinding maken met je gasten.

Begin Kleinschalig

Je hoeft niet meteen je hele horecazaak te laten overstappen op QR-bestellen. Test het eerst op plaatsen waar het moeilijk is om te bedienen door personeelstekorten. Denk aan een QR-code bij een strandje in de buurt, op een bowlingbaan, of in hotelkamers voor roomservice.

Communicatie

Communicatie is essentieel als je begint met QR-bestellen. Informeer gasten bij binnenkomst dat je deze service gebruikt. Een eenvoudig bord bij de ingang of een korte uitleg op tafel kan al veel duidelijkheid geven. Houd het simpel, zoals een QR-code met “scan mij” als tekst.

De Juiste QR-Bestellen Oplossing Vinden

Als je overweegt om QR-bestellen te implementeren, heb je veel opties. Sommige aanbieders richten zich op specifieke horecatypes, zoals hotels of cafés, terwijl andere zich richten op lage kosten of uitgebreide ondersteuning. Overweeg welke functies je nu en in de toekomst nodig hebt. Bij Janssens kunnen we je helpen bij het kiezen van de juiste aanbieder en het koppelen van het systeem met je kassa. We helpen je ook bij het configureren van de QR-bestelomgeving, zodat je bijvoorbeeld upsell-mogelijkheden kunt toevoegen.

QR-Bestellen: Een Kans voor Jouw Horecazaak

Veel ondernemers die QR-bestellen hebben geïntroduceerd, willen niet meer terug. Ze merken dat de gastvrijheid behouden blijft en dat gasten meer uitgeven door de mogelijkheden voor upsell. Als je wilt weten hoe QR-bestellen jouw horecazaak kan helpen, neem dan contact met ons op voor advies op maat.

Met deze aanpak verhoog je de klanttevredenheid en de gemiddelde besteding, wat resulteert in meer omzet. Begin klein, communiceer duidelijk en optimaliseer de functionaliteiten om het beste uit QR-bestellen te halen.

Winkelwagen sluit