Betalen via mobiel, de voordelen

18 juni 2020

Betalen via mobiel

Betalen via mobiel is voor klanten heel gemakkelijk, maar het is nog niet een beetje in opkomst. Niet veel mensen betalen namelijk via mobiel. Dat kan zijn omdat hun mobiel het nog niet ondersteunt of omdat mensen het nog een beetje eng vinden van nog aan het idee moeten wennen. Contactloos betalen helemaal hot was.

NFC-betalingen via mobiel

Het betalen aan de kassa met een mobiel wordt mede mogelijk gemaakt door de NFC-verbinding die op de telefoon plaatsvindt, maar die dus ook op het pinapparaat aanwezig moet zijn. Met radiofrequentie wordt dan gecommuniceerd tussen de mobiel en het kassasysteem. Dit vraagt ​​om een ​​mobiel dichtbij de kassa. Het is nu natuurlijk niet zo dat elke mobiele mobiel in de buurt van de kassa komt, ook afrekent. De mobiel moet echt maar een paar cm van de kassa zijn om de verbinding tot stand te laten komen. Daarnaast moet u via Google of Apple Pay betalen, dus moet u die app wel op de mobiel hebben staan ​​én u moet er geld op hebben staan.

Apps voor mobiel betalen

Mobiele portemonnees zijn hartstikke ideaal. Het enige dat mensen mee hoeven te nemen is hun mobiel. Via de app of een cloud worden betalingsgegevens opgeslagen. De betaling gaat vaak via NFC of via QR-codes. Deze apps zijn uiterst veilig, ze zijn namelijk beveiligd met tokenisatie en complexe versleutelingen.

Kassasystemen voor betalen met mobiel

Via internet kan er al langer met mobiel betaald worden. Onder andere door een QR-code, maar ook met behulp van een bankapp. In de fysieke winkel betalen met mobiel is dus nog niet opstand en zal verder verder moeten ontwikkelen, zouden we het vaker in het straatbeeld zien. Dit ligt niet alleen aan de kassasystemen, maar ook zeker aan de telefoons en providers.