Het kiezen van uw nieuwe kassasysteem

12 oktober 2022

Het kiezen van uw nieuwe kassasysteem

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op, en dit is verbonden met een succesvolle onderneming. Bent u toe aan een nieuw kassasysteem? Er zijn speciale oplossingen ontwikkelt om een goede inventarisatie te maken, om achteraf verassingen te voorkomen. Hieronder hebben wij een aantal tips die u kunnen helpen bij het kiezen van uw nieuwe software oplossing.

 

Waar moet de software u bij helpen?

Je kan kiezen uit een simpel kassasysteem die alleen handig is voor het afrekenen. Maar voor de meeste ondernemingen is het beter om een kassasysteem en software te hebben die data verzamelt en ook handig verwerkt in een grafiek of tabel. Met het juiste kassasysteem kan inzichtelijk worden gemaakt wanneer er drukke dagen plaatsvinden, of op welke dagen bepaalde krachten beschikbaar zijn. Het is zaak na te gaan tegen welke problemen uw onderneming aanloopt zodat hier de beste oplossing voor gevonden kan worden. Vervolgens kunnen alle punten opgesplitst worden op prioriteit; welke zaken moeten gedaan worden en zijn fijn om te hebben? Stel voor uzelf een aantal vragen op die u kunt beantwoorden, zodat u dieper op het bedrijf en software in kunt gaan. Vragen of de leverancier betrouwbaar is, de kwaliteit vergelijkbaar is met die van de concurrenten en of het mogelijk is om in termijnen te betalen.

 

Vraag een demoversie aan

Bij het vinden van een leverancier is het zaak verder te zoeken dan de zoekresultaten van Google, en te denken aan lokale aanbieders. Het kan soms prettiger zijn om zaken te doen met een bedrijf in de buurt. Voordat u aankoop doet aan uw nieuwe software wilt u weten hoe gebruiksvriendelijk het kassasysteem is en hoe het precies werkt. Daarom is het handig een demoversie of proefperiode van het kassasysteem die het meest aansluit op uw onderneming aan te vragen bij de leverancier. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de software oplossing, en kunt u beter de keuze maken. Wanneer deze naar wens is hoeft u niet verder te zoeken. 

 

Offerte of software aanschaffen

Heeft u proefversies aangevraagd voor verschillende software oplossingen en bent u tevreden met het kassasysteem? Dan kunt u de software aanschaffen of een offerte aanvragen bij uw leverancier. Dit ligt aan het feit of het een standaard kassasysteem is of dat er maatwerk geleverd is. Hierna kunt u de oplossingen ervaren van uw nieuwe kassasysteem.