Het schoonmaken van mobiele pinkassa’s

28 september 2020

Hygiëne is altijd erg belangrijk, maar nu tijdens deze coronacrisis al helemaal. Alles draait om hygiëne en ook uw mobiele pinkassa moet goed schoongemaakt worden na elk gebruik. Natuurlijk kunt u apparatuur niet met alles schoonmaken, dus het is van belang dat u goed weet hoe u dit gaat schoonmaken, zodat de levensduur hier niet op achteruit gaat. In dit blog geven wij u een aantal tips zodat u uw mobiele pinkassa goed en veilig schoon kunt maken.

Hoe maakt u een mobiele pinkassa schoon?

Het is belangrijk om te weten dat u niet met een natte doek de pinkassa moet gaan schoonmaken. U kunt hiervoor een IPA-spray gebruiken. Dit staat ook wel bekend als Isopropyl alcohol spray en zorgt ervoor dat uw pinkassa goed gedesinfecteerd wordt. Het is wel belangrijk om deze spray pas te gebruiken wanneer uw pinkassa uitgeschakeld is. De kassa kan namelijk onbedoeld ontregeld raken door het wrijven over het scherm. Spray niet direct op het scherm maar eerst op een doekje. De terminal wordt anders beschadigd en dat is niet de bedoeling van het schoonmaken. Gebruik geen natte doek met water want hierdoor wordt het ook niet goed schoon.

Houd uw pinkassa schoon

Het is wel belang om in deze tijd het contactloos betalen aan te moedigen, want hierbij wordt het contact tussen de klant en de mobiele pinkassa beperkt. De besmettingskans is dus het meest klein. Wilt u echter de kans nog meer beperken? Laat de klanten dan hun handen desinfecteren voordat ze gaan betalen. Hierbij is de kans nog meer ingedamd mocht er een aanraking zijn tussen klant en pinkassa.

Vragen over het schoonmaken van pinkassa’s

Voor vragen over het schoonmaken van deze mobiele pinkassa’s verwijzen wij u graag naar onze klantenservice. Wij geven u graag meer uitleg en staan u graag persoonlijk te woord. Bel ons even op of stuur een mailtje en wij helpen u zo spoedig mogelijk verder.