Keukenschermen, rust in uw keuken

29 mei 2020

blog

Hebben we het in de horecawereld over automatiseren; dan hebben we het vaak over het kassasysteem wat in uw restaurant, hotel of café staat. Hier zien we vaak de combinatie met mobiele apparaten om bestellingen op te nemen. Dat is 1 aspect van het automatiseren van uw horecabedrijf. In een vorige blog hebben we het al gehad over het automatiseren van uw boekhouding middels een boekhoudkoppeling. Echter is het ook mogelijk om de “achterkant”, het bereidingsproces of verwerkingsproces, van uw bedrijf te automatiseren: de keuken!

keukenschermen horeca

Orde scheppen en automatiseren door toepassing van keukenschermen

Wie kent het probleem niet van kwijtgeraakte bonnen, de chef die het mondeling doorvragen niet hoort, halve bestellingen die klaar staan voor het bedienend personeel etc. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen en rust te brengen in uw keuken. In plaats van met de klassieke printers te werken is het ook mogelijk om met keukenschermen te werken. Het is mogelijk om deze in te stellen per bereidingsplek zoals voorgerechten en hoofdgerechten en/of koude kant en warme kant. Het bedienend personeel slaat een bestelling aan, de koks zien óf de totale bestelling óf alleen wat voor hen van toepassing is. De tafel is zichtbaar, het aantal couverts en zelfs de bereidingstijd van het product. Is de “koude kant” klaar met het gerecht dan meld hij deze gereed; is alles klaar dan kan de chef het doorgeven naar de bediening. Dit kan door middel van een printer of een scherm. Wij kunnen zelfs een melding op uw handterminal laten komen.

Een foutloze communicatie tussen bediening en keuken

Zijn er meerdere tafels in dezelfde gang dan kunnen deze bonnen met 1 druk op de knop worden samengevoegd voor één gezamenlijke bereiding in de keuken. Zijn deze gerechten gereed, dan worden deze uiteraard voor de bediening weer gesplitst per tafel gecommuniceerd. Zo kan de keuken en de bediening foutloos en gestroomlijnd samenwerken en geniet zowel gast als ondernemer van rust en orde in uw keuken!